Så här går det till

Här beskriver vi hur en säljperiod hos Havskungen fungerar och vilka olika steg som ingår.

Sätt upp era säljmål

Ni som förening eller klass har bestämt er för att tjäna in lite extra pengar till någon aktivitet. Säkert har ni en tanke för hur mycket ni behöver tjäna för att åka på resa, cup eller på läger. Oavsett era mål så är de uppnåbara eftersom ni har en hög marginal tillsammans med Havskungen.

När ni bestämt försäljningsmålet behöver ni tänka igenom när ni vill starta med er försäljning, hur många som kommer att sälja samt vem som kommer vara kontakt för er förening, det är vad vi kallar administratören.

Skicka in en intresseanmälan

Nu är det dags att kontakta oss och berätta era tankar. Enklast gör ni det genom att skicka in en intresseanmälan direkt på vår sida där ni anger lite information. Därefter tar vi kontakt med er och planerar er säljstart.

När ni säljer tillsammans med Havskungen har ni en säljperiod då ni är aktiva som sen övergår i en leveransperiod. Säljperioden är oftast två veckor. När säljperioden är avslutad får ni en faktura från oss på det totala beloppet ni sålt minus er provision. Ni betalar fakturan och behåller mellanskillnaden, vilket är er förtjänst. När ni betalat fakturan påbörjar vi leveranserna till era kunder.

Logga in i säljplattformen

Vi på Havskungen hjälper till att lägga upp er som kunder och ser till att allt i plattformen fungerar. På det sättet säkerställer vi att allting är klart för er och ni slipper lägga tid på att gå igenom systemet. Vi skickar ut inlogg till administratören som sedan bjuder in sina föreningsmedlemmar eller elever i klassen. Dessa registrerar sig enkelt med en länk.

Innan det är dags för start skickar vi ut material till er som säljarna tar med sig. Om något skulle ta slut finns färdiga dokument med er logo, klass- eller föreningsnamn som ni enkelt kan skriva ut om ni behöver fler.

Varje säljare kan enkelt dela sin egen shop med en länk och skicka ut den på sociala medier, till bekanta och familjen.

Säljperioden startar

Nu startar alla att sälja och ni har möjlighet att sälja på egen föreningssida, på sociala medier, till grannar och villaområden. Vi kommer förse er med säljmaterial ni kan visa kunderna.

Order kan komma in på oliak sätt. Antingen om ni besöker grannar och tar order så gör ni ordern åt kunden direkt i er mobil och lägger in kundens uppgifter. Då visar ni en QR kod som leder kunden till sin Swish app och den genomför betalningen. Säljansvarig hos er prickar sen av att pengarna kommit in.

Order kan också komma in genom att kunder beställer på de länkar ni delar i era sociala medier eller privat i chattar. Då väljer dom själv produkter, lägger in sina uppgifter och sedan betalar.

När en order läggs får kunden direkt en orderbekräftelse per mail.

Avslut av försäljningen

När säljperioden närmar sig slutet ser administratören över de order som kommit in och att man fått betalt för samtliga. I korthet tittar personen så att allting stämmer och kontrollerar beställningar mot betalningar.

När allt ser bra ut avslutar administratören säljperioden och ni får då en faktura från Havskungen minus er rabatt. Ni betalar den och behåller provisionen.

Leverans av produkter

När fakturan är betald av er påbörjar vi leveransprocessen till era kunder. Vi använder moderna appsystem där kunden blir aviserad, ser ankomsttid samt kan se bilen på kartan. Om inte dagen passar kan kunden enkelt byta dag. Systemet fungerar ungefär som vanliga leveransappar.

Vanliga frågor

Hur gör man om en kund inte är nöjd med en produkt?
Ibland händer misstag eller det inte går som man har tänkt. Om kunden av någon orsak inte är nöjd så tar Havskungen hand om allting och byter ut produkten åt kunden. Du som säljare behöver alltså inte göra någonting.
Vad får jag för säljmaterial från Havskungen?
När din förening, skolklass eller idrottslag har bestämt sig för att sälja produkter från Havskungen så skapas material åt dig som du kan presentera för dina kunder. Ditt material skapas med ert namn, logga och en presentationstext. Du får också ett blad med presentation av produkterna samt ett beställningsunderlag.
Vad händer om en kund har ångrat sig när Havskungen kommer med produkten?
I så fall levererar vi inte och tar med produkten tillbaka. Vi tar även bort den ordern i systemet innan vi fakturerar er. Ni som idrottslag, förening eller skolklass behöver inte ta någon kostnad ifall detta skulle inträffa.
Hur ser vi hur mycket vi har sålt?
Ni loggar enkelt in på hemsidan med ert inlogg och kan följa hur mycket ni sålt totalt samt administratören kan se hur mycket varje säljare har sålt.
© 2024 Havskungen