Scampi

Scampi

Produktfakta

  • Fångstzon: Odlad
  • Förpackning: 2,0 kg
  • Storlek: 8/12 st per kg
  • Hållbarhet: 6-12 månader
  • Tillagning:
    • Steka
    • Ungssteka
    • Grilla

Scampi är något som verkligen sätter lite extra piff på vilken rätt som helst. Oavsett om du står vid grillen, steker eller använder dem i ugnen så blir resultatet riktigt bra.

Scampi är ett namn på flera olika produkter och säkert har du hört namn som jätteräka, tigerräka eller gambas. Det är alltså flera namn på samma produkt. Scampi är endast räkstjärten. Säger man gambas är det hela räkan inklusive huvudet. Scampi odlas och det är viktigt att välja en scampi som är certifierad och kontrollerad, som vår produkt från Havskungen. Det betyder att miljöpåverkan är så liten som möjligt och att odlingen följer uppställda regler och krav.

Scampi kommer styckfryst och denna variant är med skal . Ta enkelt fram den mängd som passar dig. På varje kilo går det 8-12 stycken beroende på storlek. Scampin fryses rå så du behöver tillaga den innan det är dags att äta.

Scampi är en produkt som har många användningsområden och passar i många olika rätter. Ofta förekommer de i kombination med vitlök och chili och i heta rätter. Scampi är också en trevlig ingrediens i en god pasta.

Tina

  • Du kan tina scampi på ett tidningspapper i rumstemperatur. Ibland kan lite salt strös på för att öka på smakupplevelsen. Låt de ligga tills de har tinat helt.
  • Tina scampi i en lag som du gör enkelt. Till 0,5 kg scampi behöver du 0,5 liter vatten, 1,5 msk salt och 2 tsk socker. Rör ihop allting så att salt och socker löser sig. Lägg ner scampin i lagen och låt stå framme i rumstemperatur till scampin har tinat. Häll av lagen.
  • Du kan även lägga scampin i kylskåpet på en tallrik. Det tar ca 3 timmar att tina scampi i kylskåpet.

Tillagning

  • Scampi kan du steka, grilla eller ugnssteka. Du kan även ha scampi till pasta och många andra rätter. Variationsmöjligheterna är nästintill oändliga och det finns många olika recept på nätet som kan ge dig inspiration.

Tips

  • Tänk på att om du ska skala scampin och sedan tillreda den så är det rekommenderat att ta bort tarmen. Det gör du enklast genom att göra ett snitt utefter ryggen på räkan och sedan vika ut den och avlägsna tarmen.
© 2024 Havskungen