Laxburgare
De godaste laxburgarna får du genom att använda ingredienser som garanterat håller en hög kvalitet. Här får du en laxburgare av grovhackad sashimi-lax. Inga tillsatser utan endast 100 % lax.
Du gör enkelt nyttiga och läckra laxburgare som dessutom är superenkla att laga.
Att servera laxburgare till middag är en riktig höjdare och de är både nyttiga och läckra på middagsbordet. En klar favorit bland alla i familjen. Säg det barn som säger nej till en burgare! Den här med lax blir också extra saftig och smakrik.
Det finns många varianter på laxburgare och tillbehör. Välj en med grönsaker och kanske gurkmajonnäs och smarriga bröd. För en lite mer spännande smak prova med att smaksätta dem med chili, vitlök och ingefära och sedan pressa över lite lime. Goda tillbehör som alltid är rätt till burgare av denna typ är någon variant på kålsallad.
Tina
- Tina laxburgaren i förpackningen i kallt vattenbad
- Tina genom att ligga framme i rumstemperatur i ca 1 timme
- Tina i kylskåp i sin förpackning
Tillagning
- Om du steker laxburgarna lägger du dem i en stekpanna med smör och olivolja. Lagom stektid brukar vara ca 3 minuter på varje sida i medelhög värme.
- Om du ska grilla dina laxburgare så kommer de bli fantastiskt goda och saftiga. Tänk dock på att gärna använda ett laxgaller/halster så att de inte faller sönder. Har du inget sådant är en bra lösning att försteka dom lite i en vanlig stekpanna så att dom sedan håller formen och inte går sönder på grillen.
- Om du tillagar laxburgaren i ugnen följer du ett recept på vanlig lax. En bra tumregel kan vara ca 175 grader i 15 minuter.